Solata lahko z malo domišljije postane popoln obrok. In tako sem danes jaz sestavila to solato, ki vsebuje domači rdeči radič in motovilec. Ostalo sem dodala po okusu in razpoložljivosti doma.

Sestavine: (količin ne bom pisala, ker je odvisno koliko oseb bo solato jedlo): rdeči radič, motovilec, tuna v oljčnem olju ali v lastnem soku, črne olive, sir feta, pečeni šampinjoni, paradižnik, sol, olje (sončnično ali olivno), bel balzamičen kis

Priprava:
- Radič in motovilec očistimo in operemo.
- Šampinjone očistimo in narežemo na ne preveč tanke rezine ter jih popečemo na malo olja.
- Sir feta narežemo na kocke.
- V skledo damo najprej radič in motovilec.
- Dodamo na krhlje narezan paradižnik in črne olive.
- Solimo.
- Prilijemo olje in bel balzamični kis ter premešamo.
- Dodamo na kocke narezan sir feta, tuno ter popečene šampinjone.
Blog kulinaričarke Selme Bizjak lahko spremljate TUKAJ