1.6 C
Ljubljana
17. aprila, 2024

Sočna lazanja s tremi siri: obliznili si boste prste!

Deli na omrežjih

Lazanja je ena mojih najljubših jedi. Všeč mi je sočna, polna sira in okusnega bešamela, ki ga pripravim sama. Tokrat sem izbrala klasično, mesno, sem pa kombinirala tri različne sire; mehki sir Livada, mozzarello in parmezan.

Lazanja s tremi siri (Foto: Selma Bizjak)

Potrebujemo (za 4–6 oseb):

in še: 400 g sira Livada, 2 mozzarelli, 100 g parmezana, zavitek svežih jajčnih testenin za lazanjo (lahko jih pripravite tudi doma ali uporabite kupljene suhe), lističe bazilike

Priprava:

  1. Pripravimo bolonjsko omako in bešamel (moje recepte najdete na povezavah zgoraj).
  2. Vse tri vrste sira naribamo, vendar jih ne mešamo.
  3. Na dno pekača položimo liste svežih testenin za lazanjo.
  4. Pričnemo z nadevom; najprej testenine prekrijemo z bešamel omako, sledi bolonjska omaka, nato sir Livada, mozzarella in parmezan.
  5. Pokrijemo z listi testenin za lazanjo in postopek ponovimo.
  6. Postopek ponavljamo 4–5 krat, odvisno od količine sestavin.
  7. Zadnji nadev ostane brez listov testenin.
  8. Dodamo še nekaj lističev sveže bazilike.
  9. Pekač z lazanjo postavimo v pečico, ki smo jo predhodno ogreli na 200 °C.
  10. Pečemo 25–30 minut.
  11. Pečeno vzamemo iz pečice in počakamo 5 minut, da zakrkne in se lepše servira.
  12. Razrežemo na poljubno velike kose in serviramo na krožnike.
  13. Na krožniku dodamo sveže lističe bazilike.
  14. Zraven ponudimo riban parmezan.
Lazanja s tremi siri (Foto: Selma Bizjak)

Blog kulinaričarke Selme Bizjak lahko spremljate TUKAJ

Deli na omrežjih