26.7 C
Ljubljana
22. julija, 2024

Velikonočni recept: Hladna jajčno-skutna solata v kozarčku

Deli na omrežjih

Potrebujemo: 3 trdo kuhana jajca, nekaj kumaric v kisu, mlet koper, strok česna, 250 g skute, nekaj žlic kisle smetane, 1 jušno žlico oljčnega olja, bel balzamični kis, sol, poper

Hkadba jajčno-skutna solata v kozarčku (Foto: Selma Bizjak)

Priprava:

  1. Jajca skuhamo v trdo in jih ohladimo.
  2. Sesekljamo drobnjak in strok česna ter nekaj manjših kumaric v kisu.
  3. Dodamo skuto in nekaj žlic kisle smetane, da postane skuta lepo mazljiva.
  4. Vmešamo še mleti koper.
  5. Dodamo oljčno olje, bel balzamični kis, sol in poper.
  6. Eno jajce narežemo na zelo majhne kocke in vmešamo v začinjeno skuto.
  7. Vse sestavine dobro premešamo in postavimo za pol ure v hladilnik.
  8. Ko je ohlajena, jo razdelimo v 4 nizke kozarčke.
  9. V vsak kozarec damo polovičko kuhanega jajca ter nekaj vejic drobnjaka.
  10. Ko serviramo, prelijemo s Štajerskim prekmurskim bučnim oljem Jeruzalem SAT.

Hladno jajčno-skutno solato v kozarčku lahko ponudimo skupaj z Gurmanskim sendvičem z Bratwürst klobasicami.

Blog kulinaričarke Selme Bizjak lahko spremljate TUKAJ

 

Deli na omrežjih