Potrebujemo: 3 trdo kuhana jajca, nekaj kumaric v kisu, mlet koper, strok česna, 250 g skute, nekaj žlic kisle smetane, 1 jušno žlico oljčnega olja, bel balzamični kis, sol, poper
Priprava:
- Jajca skuhamo v trdo in jih ohladimo.
- Sesekljamo drobnjak in strok česna ter nekaj manjših kumaric v kisu.
- Dodamo skuto in nekaj žlic kisle smetane, da postane skuta lepo mazljiva.
- Vmešamo še mleti koper.
- Dodamo oljčno olje, bel balzamični kis, sol in poper.
- Eno jajce narežemo na zelo majhne kocke in vmešamo v začinjeno skuto.
- Vse sestavine dobro premešamo in postavimo za pol ure v hladilnik.
- Ko je ohlajena, jo razdelimo v 4 nizke kozarčke.
- V vsak kozarec damo polovičko kuhanega jajca ter nekaj vejic drobnjaka.
- Ko serviramo, prelijemo s Štajerskim prekmurskim bučnim oljem Jeruzalem SAT.
Hladno jajčno-skutno solato v kozarčku lahko ponudimo skupaj z Gurmanskim sendvičem z Bratwürst klobasicami.
Blog kulinaričarke Selme Bizjak lahko spremljate TUKAJ