3.4 C
Ljubljana
19. aprila, 2024

Z zelenjavo polnjene pečene paprike

Deli na omrežjih

Tudi tisti, ki raje posegamo po zelenjavni hrani, lahko z izbiro različnih vrst zelenjave in sira pripravimo okusne polnjene pečene paprike. Če pa nismo siti brez mesa, lahko v mešanico zelenjave dodamo še praženo mleto meso ali koščke pečenega piščanca.

Z zelenjavo polnjene pečene paprike (Foto: Selma Bizjak)

 

Potrebujemo (za 3 osebe): 3 paprike (lahko različnih barv), 1 majhno čebulo, 10 šampinjonov, 1 manjšo bučk, 8–10 mini češnjevih paradižnikov, 100 g mehkega sira livada (lahko tudi tilzit, gavda, edamec …), parmezan, sveže lističe bazilike, olje, sol

Z zelenjavo polnjene pečene paprike (Foto: Selma Bizjak)

Priprava:

  1. Papriki odrežemo vrhnji del okoli peclja. Zavržemo samo pecelj, ostali del mesa paprike narežemo na kocke in operemo. Prav tako operemo papriko, ki jo bomo polnili. Oprano osušimo s papirnato brisačko.
  2. Bučko operemo. Če je bio, uporabimo tudi lupino, drugače jo olupimo. Narežemo na manjše kocke.
  3. Šampinjone operemo in narežemo na 4 kose.
  4. Češnjev paradižnik operemo in prerežemo na polovico.
  5. Sir narežemo na kocke.
  6. V ponvi segrejemo olje.
  7. Prepražimo čebulo, da postane zlato–rjava.
  8. Dodamo papriko in jo pražimo 4–5 minut.
  9. Nato dodamo še šampinjone, bučko in češnjev paradižnik.
  10. Solimo po okusu in dodamo nekaj svežih lističev bazilike.
  11. Pražimo še 5 minut, nato odstavimo.
  12. Paprike postavimo v ognjevaren pekač, v katerega na dno prilijemo 2 žlici olja in zajemalko vode.
  13. V praženo zelenjavo vmešamo kocke sira.
  14. Nato napolnimo paprike.
  15. Postavimo jih v prej ogreto pečico na 200 °C in jih pečemo 30–40 minut (odvisno od njihove velikosti).
  16. Tik pred koncem pečenja po vrhu posujemo še malce naribanega sira in parmezan.
  17. Ko jih serviramo, posujemo še z lističi sveže bazilike.
Z zelenjavo polnjene pečene paprike (Foto: Selma Bizjak)

Blog kulinaričarke Selme Bizjak lahko spremljate TUKAJ

 

Deli na omrežjih