10.9 C
Ljubljana
24. maja, 2024

Nor eksperiment: Moški se že več kot sto dni prehranjuje s surovim mesom!

Deli na omrežjih

Uporabnik Instagrama z vzdevkom @Rawmeatexperiment, ki živi v ZDA, že več kot 100 dni objavlja videoposnetke svojega eksperimenta s surovim mesom, v katerem ugotavlja, kako dolgo lahko s takšno prehrano preživi. Kot pravi, je njegov izziv »vsak dan jesti surovo meso, dokler ne umrem zaradi bakterij«. Pri tem mu sledi čedalje več radovednežev; trenutno ima 112 tisoč sledilcev.

Surovo (Foto: Instagram/Rawmeatexperiment)

Njegov meni vključuje različne vrste surovega mesa, zrezke, jetra, piščančje meso, ribe itd. Najpogosteje se hrani z mesom goveda, ki je bilo 100-odstotno krmljeno s travo; najcenejša je mleta govedina, za katero odšteje 7,99 dolarja za funt (0.45 kilograma), kolikor mu je tudi zadostuje za en obrok. Poleg surovega mesa si ponavadi privošči surovo živalsko mleko ali surova jajca.

Pravi sicer da ni popolnoma proti kuhanju in da si s svojim dekletom ali prijatelji nekajkrat na teden privošči tudi kaj kuhanega. »Le uživam v tem, da nekaj časa raziskujem surovo prehrano.« Okus surovega mesa se mu je priljubil, vseeno pa priznava, da je toplotno obdelano okusnejše. Negativnih posledic na svojem zdravju doslej ni opazil, pravi, zato ne vidi razloga, da bi z eksperimentom prenehal.

Najbrž pa ni treba omeniti, da ima pri tem tudi sponzorje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deli na omrežjih