11.1 C
Ljubljana
23. maja, 2024

Odvrgla je srečko za milijon dolarjev, a je pošten prodajalec naredil, kar je prav!

Deli na omrežjih

Lea Rose Fiega iz Southwicka v Massachusettsu je med odmorom za malico v sosednji trgovini kupila loterijsko srečko za 30 dolarjev, ki jo je treba podrgniti, da se pokažejo številke.

To je storila površno – številke je na hitro pogledala in ker je mislila, da ni zadela, je srečko izročila prodajalcu, češ naj jo vrže v smeti. In jo je. Tam za pultom je ležala 10 dni.

»Neki večer sem pregledoval odvržene srečke in ugotovil, da gospa ni podrgnila vseh številk,« je povedal Abhi Shas, sin lastnika trgovine. Podrgnil je sam in ugotovil, da je na srečki dobitek v višini enega milijona dolarjev!

Ker je Lea Rose Fiega redna stranka, je takoj vedel, za koga gre. Skočil je do nje v službo in ji rekel, da jo njegova starša takoj želita videti. Presenečena je odšla z njim in ko je izvedela, da je zadela milijon dolarjev, kar ni mogla verjeti.

»Mislim, kdo naredi nekaj takega? Čudoviti ljudje so. Več kot blagoslovljena sem,« je dejala in povedala, da je januarja prebolela res hudo obliko covida-19, kar je bilo zanjo, kot pravi, kot da je zmagala na loteriji … No, zdaj je dvojna zmagovalka!

Trgovina je od državne loterije dobila 10.000 dolarjev, ker je prodala dobitno srečko, nagrado pa so lastniki seveda dobili tudi od srečne dobitnice.

Deli na omrežjih