32.4 C
Ljubljana
12. julija, 2024

Raziskava: Otroci »vedo«, kako Božiček dostavlja darila – zamrzne čas, teleportira se …

Deli na omrežjih

Nedavna britanska raziskava, v kateri je sodelovalo 750 otrok, starih od 6 do 11 let, in 750 staršev, izvedlo pa jo je podjetje Osmo, je pokazala, da je kar devet od desetih staršev presenečenih nad domišljijo svojih otrok, ko gre za Božička.

Številni otroci so prepričani, da Božiček s posebnim žarkom zmanjša darila, tako da jih lahko prinese skozi dimnik. Ali pa, nasprotno, dimnik razširi. Poleg tega ima poseben ključ, s katerim lahko vstopi v vsako stanovanje. Po svetu potuje s svetlobno hitrostjo; spremlja ga milijon škratov, s katerimi se ustavi na »darilni postaji« v vsaki državi. Kako lahko severni jeleni letijo? Kar 84 odstotkov vprašanih otrok je zatrdilo, da jim je to jasno, poroča Mirror.

Božiček (Foto: Pexels)

Nekateri otroci so prepričani, da se Božiček teleportira v njihove domove, drugi menijo, da hodi skozi stene, tretji pa, da sam sploh ne vstopa, ampak darila kar pričara.

Otroci tudi verjamejo, da Božiček lahko zamrzne čas oziroma ga zavrti nazaj. In da lahko uspava svetovno prebivalstvo, zato da neopazno dostavi darila. Nekateri pa menijo, da čisto vsega ne zmore sam in da obstaja mednarodna ekipa Božičkov.

Kar 40 odstotkov vprašanih otrok je prepričanih, da so Božička že videli, 42 odstotkov pa se jih ‘spomni’, da so ga slišali hoditi po strehi ali zunaj pod oknom.

Najbolj priljubljene teorije:

– Božiček uporablja poseben ključ, ki odpre vsaka vrata.
– Pride po dimniku.
– Čara.
– Teleportira se.
– Hodi skozi stene.
– Premika se zelo hitro.
– Pomagajo mu škrati.
– Zamrzne čas.
– Uspava vse ljudi na svetu.
– V vsaki državi ima »darilno postajo«.
– Pomagajo mu drugi Božički.
– Čas zavrti nazaj.
– Darila prežarči in jih tako zmanjša.
– Dimnik razširi.
– Večja darila prinese skozi zadnja vrata.

Deli na omrežjih