18.2 C
Ljubljana
24. junija, 2024

Princ Harry: Knjige ne pišem kot princ, ki se je rodil na ta položaj, temveč kot človek, v katerega sem odrasel

Deli na omrežjih

Princ Harry, ki se je z ženo Mehgan Markle preselil v ZDA, znova razburja britanski kraljevi dvor. Napovedal je, da bo konec leta izšla knjiga z njegovimi spomini in izkušnjami, ki se jih je naučil v življenju. “Knjige ne pišem kot princ, ki se je rodil na ta položaj, temveč kot človek, v katerega sem odrasel. V zadnjih letih sem bil deležen veliko sovraštva, vendar upam, da bo moja zgodba komu pomagala,” je o novi knjigi dejal Harry.

Dodal je, da je zelo hvaležen za vse priložnosti, ki jih je imel v življenju. Zato je vesel, da bo lahko svoje izkušnje delil tudi z drugimi, poročajo britanski mediji.

Britanski mediji ne pričakujejo, da bo princ v knjigi negativno pisal o kraljici Elizabeti. Bi pa lahko razkril kaj več o drugih članih kraljeve družine.

Knjigo bo izdala založniška hiša Penguin Random House, ki je zapisala, da bo “intimna in srčna izpoved” izšla konec leta 2022. Princ Harry bo dobiček od knjige namenil dobrodelnim organizacijam. Honorar za knjigo naj bi po neuradnih informacijah dosegel kar 20 milijonov evrov.

Britanci pa so že prepričani, da bo knjiga velika uspešnica, saj bo gotovo pristala na listi najbolj pogostih letošnjih božičnih daril. Britanski časnik The Sun je izvedel, da je knjiga že spisana, pregledala pa jo je tudi že skupina pravnikov.

Deli na omrežjih