28 C
Ljubljana
12. julija, 2024

Prva dama Ukrajine Olena Zelenska poziva vse prve dame in gospode: Spregovorite! Govorite resnico!

Deli na omrežjih

Olena Zelenska, žena ukrajinskega predsednika Volodomirja Zelenskega, aktivno in srčno opravlja vlogo prve dame tudi v času ruske invazije na Ukrajino. Pred kratkim je na Instagramu zapisala, da jo prve dame sprašujejo, kako naj pomagajo Ukrajini.

Fotografija iz srečnih časov: predsedniški par s hčerko Oleksandro in sinom Kirilom. (Foto: Instagram/Olena Zelenska)

»Moj odgovor je – povejte svetu resnico!« jih je pozvala. »Spregovorite! To, kar se dogaja v Ukrajini, ni ‘posebna vojaška operacija’, kot pravi Putin, ampak vojna v polnem obsegu, v kateri je agresor Rusija,« je med drugim zapisala. »Ukrajinski otroci morajo živeti in se učiti v bombnih zakloniščih, bolnišnice pa morajo svoje paciente zdraviti v kleteh.«

Sporočila je, da je žrtev na obeh straneh več, kot poročajo ruski propagandisti. »Povejte ruskim materam, da njihovi sinovi niso na vojaških vajah, ampak umirajo med poskusom zavzetja Ukrajine.« Zatrdila je, da Ukrajina želi mir, vendar ne bo kapitulirala, potrebuje pa pomoč.

Olena Zelenska je tudi spomnila na ‘vrh prvih dam in gospodov’, ki se je pred časom na njeno pobudo zgodil v Kijevu. Takrat je poudarila, da morda nimajo politične moči, imajo pa moč in vpliv na drugih področjih. »Danes vas prosim, da ta glas uporabite in govorite resnico,« je še dejala.

Deli na omrežjih