11.2 C
Ljubljana
27. maja, 2024

Anamarija Lampič se je odločila: odslej ne bo več le tekla na smučeh, ampak tudi streljala: »Želim si v vrh!«

Deli na omrežjih

Zdaj je uradno: naša najboljša smučarska tekačica Anamarija Lampič bo svojo športno pot nadaljevala v biatlonu. Kot je dejala, je bila to njena mladostna želja.

»Po končani sezoni sem veliko premišljevala, kaj narediti. V smučarskem teku sem naredila zelo veliko, vse, kar sem si zadala. Razen na letošnjih olimpijskih igrah v Pekingu, kjer mi je tudi veliko uspelo, ampak ne tisto, kar bi lahko,« je povedala na tiskovni konferenci. Kot ocenjuje, v teku ne bi smela imeti večjih težav, kako ji bo šlo streljanje, pa je še vprašanje. A kot prav, je tehnični tip in se lahko hitro prilagodi: »Veliko se bom morala naučiti. Sem pa vajena garanja in komaj čakam na izziv.«

»Tudi če mi ne bi uspelo, mi ne bo žal te odločitve. To hočem in vem, da sem sposobna dobrih dosežkov,« je prepričano dodala.

Na tiskovni konferenci (Foto: Facebook/Anamarija Lampič)

V biatlonu bo morala začeti na tekmah pokala IBU, preden si bo izborila pravico do tekem svetovnega pokala. To je ne skrbi, saj verjame vase in želi priti v vrh tudi v tej disciplini, za katero se je »odločila v zadnjem možnem trenutku športne kariere«. Njen fant Boštjan Klavžar, nekdanji smučarski tekač, zaenkrat ostaja v njeni ekipi.

Ali bo prihodnje leto kljub temu kot smučarska tekačica nastopila na svetovnem nordijskem prvenstvu v Planici, se bo odločila jeseni. Sicer pa je pri tem zanimivo tudi to, da si v Planici v smučarskem teku želi nastopiti tudi naš najboljši biatlonec Jakov Fak.

 

 

 

Deli na omrežjih