32.4 C
Ljubljana
12. julija, 2024

Anže Logar stavi na vedrino, zaupanje in iskrenost ter napoveduje akcijo!

Deli na omrežjih

Poslanec SDS Anže Logar je na Facebooku objavil zanimivo analizo lanskega leta, ki je bilo v marsičem prelomno, predvsem pa ga je zaznamovala vojna v Ukrajini. Tudi zanj osebno je bilo leto zelo posebno, saj je pet mesecev posvetil kandidaturi za predsednika države. »Z novim letom pridem spet nazaj v akcijo,« je napovedal.

(Foto: Facebook/Anže Logar)

Pred enim letom »nihče ni pomislil na to, da bo na evropskem kontinentu izbruhnila agresorska vojna. In da bo nekdo v naši relativni bližini rožljal z jedrskim orožjem«, je zapisal in se dotaknil tudi drugih stvari, kot so inflacija, covid in zelena preobrazba.

»Izkušnja s predsedniškimi volitvami je bila zame najbolj intenzivna, a hkrati najlepša zgodba moje dosedanje politične kariere.« Veliko mu pomeni stik, ki ga je ustvaril z ljudmi, in mnogi ga še zdaj ustavljajo na cesti ter obžalujejo, da ni zmagal. A rezultat volitev je dobra popotnica za prihodnost, pravi Logar, »vedrina, zaupanje in iskrenost je tisto, kar nas bo peljalo naprej«.

Njegov zapis objavljamo v celoti:

»Novo leto, nova prihodnost
Leto 2022 se izteka. Se še spomnite novoletnih želja s konca 2021? Za hec sem pogledal sporočila na telefonu iz lanskega decembra. Hm, nisem ravno zadel dinamike, ki jo je iztekajoče leto potem prineslo…
Nekateri svetovni analitiki ravno zaradi usodnosti dogodkov – vojna, energetska kriza, geopolitika … leto 2022 že začenjajo obravnavati kot prelomni čas, ki označuje konec enega obdobja in začetek nekega drugega.
Praktično nihče ni pomislil na to, da bo na evropskem kontinentu izbruhnila agresorska vojna. In da bo nekdo v naši relativni bližini rožljal z jedrskim orožjem. Moram priznati, precej bolj neprijetna popotnica za novo leto, kot je bila eno leto pred tem…
Inflacija je skočila do odstotkov, ki jih ne pomnimo. Še poldrugo leto nazaj smo govorili o negativnih obrestnih merah, danes pa inflacija presega 10 odstotkov. Za obrok kredita to ne pomeni nič dobrega…
V letu 2022 smo se veselili umirjanja razmer na področju kovida, predvsem blažjih variant bolezni in zavedanja, da kovid postaja del vsakdana. Konec tega leta pa na Kitajskem spremljamo prizore, ki smo jih v Evropi videvali v začetku 2020 – prepolne bolnišnice in napoved milijonskih smrtnih primerov…
Na področju zelene preobrazbe je sicer minila svetovna konferenca COP27, a letošnji izpusti CO2 so rekordni. No, sredi decembra smo vendarle slišali zgodovinsko novico. Ameriškemu laboratoriju Lawrence Livermore National Laboratory v Californiji je po desetletjih poskusov vendarle uspelo s pomočjo fuzijskega reaktorja ustvariti energijski presežek – reakcija v reaktorju je sprostila za približno 20 % več energije, kot jo je bilo v poizkus vložene. To daje upanje. Samo za ilustracijo – avtomobilski motorji imajo izkoristek med 25 % in 45 %, električni avti okoli 60 %. Fuzijski reaktor pa – 120 %. To je prihodnost!
Zaradi brutalne ruske agresije v Ukrajini je razviti svet stopil skupaj. EU se je povezala, deluje kot že dolgo ne. Dobro se spomnim vseh vročih debat na EU parketu iz časa pred vojno v Ukrajini. Takrat sem se spraševal, ali je EU na poti razpada. Nisem videl možnosti, da bi se zunanji ministri in evropski politiki nasploh spet povezali in poenotili za enotnim ciljem. Potem je prišla vojna. Šok, nejevera. A zavedanje, da gre zdaj zares. Za ‘biti ali ne biti’. Za prihodnost. In smo se. Povezali. EU je začela utripati z enim srcem, strnila misli in enotno nastopila proti agresorju.
In tako pridemo v domače loge. Vsaj zame maksimalno naporno leto. Ampak sem zadovoljen. Dal sem vse od sebe. In mislim, da nisem delal večjih napak. Izkušnja s predsedniškimi volitvami je bila zame najbolj intenzivna, a hkrati najlepša zgodba moje dosedanje politične kariere. Tudi najnapornejša. Stik, ki sem ga vzpostavil z ljudmi, z volivci, je bil res iskren. Še danes me na cesti ljudje ustavljajo in izražajo obžalovanje, da ni uspelo. Vsak tak pogovor je zlata vreden. In mi veliko pomeni. Ampak obžalovanje pa ni potrebno. Pred letom dni tako ali tako niste računali s to možnostjo. Tako da vam nič danega ni bilo odvzetega. 😉
Rezultat predsedniških volitev je dobra popotnica za naprej in dokaz, da je v politiki ključna sporočila možno povedati tudi drugače. Pet mesecev sem to poskušal povedati.
In izgubil. A ostal ‘the same old guy’, nekdo, ki mu ne zmanjka energije in zaupanja v srečen konec, pa naj še tako malo okoliščin to nakazuje. Vedrina, zaupanje in iskrenost je tisto, kar nas bo peljalo naprej. In ni primernejšega čas za ponoven začetek, kot takrat, ko se vse začne znova. Ko zamenjamo koledar.
Z novim letom pridem spet nazaj v akcijo.
Vse lepo v 2023🥂
#ZAprihodnost«

Deli na omrežjih