18.4 C
Ljubljana
24. julija, 2024

Bojan Požar na trekingu po Portugalski in Španiji: prehodil je okoli 230 kilometrov!

Deli na omrežjih

Raziskovalni novinar Bojan Požar se je konec junija odpravil na treking po Portugalski in Španiji, kar je zanj en velik odklop, kot je zapisal na družbenih omrežjih.

»Čaka me 30 dni popolnega luksusa. Ker prvič, odkar imam laptop, na pot brez njega. Treking po Portugalski in Španiji bo backpackovsko lažji za 2 kg.«

Portugalska (Foto: Facebook/Bojan Požar)

Kot je razbrati iz njegovih objav, je na trekingu v lastni režiji in hodi sam, kar je verjetno poseben občutek, drugačen od romanja po znani španski Jakobovi poti, ki jo je prehodil pred devetimi leti.

Dolge poti (Foto: Facebook/Bojan Požar)
Garmin (Foto: Facebook/Bojan Požar)

Opremljen je z garminom (»padel je dnevni rekord, dobrih 37 km, več kot 7 ur hoje«), biografijo Micka Jaggerja, privoščil si je skok v Atlantik. Vmes je staknil mini sončarico (»ziher takrat, ko sem petek pozno popoldne pil pivo in meditiral na obali, bumbar, brez kape«), sicer pa je pešačil ob obali, po hribih, gozdu, makadamu, asfaltnih cestah … Seveda v različnih vremenskih razmerah: bili so dnevi s temperaturo do 20 stopinj Celzija, potem pa je bilo čedalje bolj vroče.

Skok v Atlantik (Foto: Facebook/Bojan Požar)

Po približno 130 km hoje po Portugalski je nadaljeval v Španiji, kjer naj bi po okoli 100 km danes prispel na cilj – v Santiago de Compostela (ki je tudi cilj Jakobove poti).

Blizu cilja (Foto: Facebook/Bojan Požar)

Deli na omrežjih