11.2 C
Ljubljana
27. maja, 2024

Brkati Primož Roglič po zmagi na dobrodelni dirki še en krog z Levom: zabavni komentarji!

Deli na omrežjih

V nedeljo je v Monaku potekala dobrodelna kolesarska dirka, kriterij BeKing Monaco, na kateri je zmagal Primož Roglič (Jumbo-Visma) pred Sonnyjem Colbrellijem (Bahrain Victorious) in Tadejem Pogačarjem (UAE Team Emirates).

Oder za zmagovalce (Foto: Twitter/BEKINGevents)

Dogodek sta organizirala kolesar Matteo Trentin (UAE Emirates) in njegova žena Claudia Morandini skupaj z AWE International Group in organizacijo Live Your Passion, zbrani denar pa je namenjen fundacijama monaške princese Charlene in pokojnega kolesarja Michela Scarponija. Hkrati je bila dirka namenjena promociji kolesarjenja ne le kot športa, pač pa tudi kot vsakodnevnega prevoza.

Na dogodku so, poleg resne dirke, lahko kolesarili tudi neprofesionalni kolesarji vseh starosti in med njimi je bil tudi Lev Roglič, ki ima komaj dobri dve leti. Njegov oče Primož je na Facebooku objavil posrečeno fotografijo, ob kateri je kratko pripisal: »Nedeljski promet …«

Oče in sin (Foto: Facebook/Primož Roglič)

Fotografija je navdušila številne ljubitelje kolesarstva, na njej so opazili vse podrobnosti, med njimi denimo dejstvo, da mali Lev vozi že brez pomožnih kolesc. Nekateri so bili očarani nad nasmehoma glavnih protagonistov, drugi so ugotavljali, da je »prihodnost svetla«.

Najzabavnejši del komentarjev pa je naslednji:

Slovenska košarkarska reprezentanca: »Spredaj je zmagovalec dirke Tour de France 2050, v sredini pa zmagovalec Tour de France 2022.«
Dylan Jones: »In zmagovalec leta 2018!«
Jerry Pomroy: »Previdno … G je nagnjen k nesrečam.«

(‘G’ je Geraint Thomas, ki je na fotografiji skrajno levo in je Tour de France osvojil leta 2018.)

 

 

Deli na omrežjih