18.2 C
Ljubljana
24. junija, 2024

»Dobro smučanje imam v sebi,« je dejal Žan Kranjec po izjemni predstavi; navdušil tudi Hadalin!

Deli na omrežjih

Najboljši slovenski veleslalomist Žan Kranjec, lastnik srebrne olimpijske medalje, je na prvi tekmi nove sezone na ledeniku Rettenbach nad Söldnom osvojil odlično 2. mesto, pred njim je bil le Švicar Marco Odermatt. Žanu je kljub zahtevnim razmeram uspela vrhunska druga vožnja, s katero je s tretjega napredoval na drugo mesto. Navdušil je tudi Štefan Hadalin.

Zmagovalne stopničke: Žan Kranjec, Marco Odermatt in Kris Kristofersen (Foto: Facebook Žan Kranjec)

Ljubitelji alpskega smučanja pa so se razveselili tudi izjemnega nastopa Štefana Hadalina, ki je lansko sezono zaključil že januarja. Njegova vrnitev je bila impresivna; s startno številko 41 je prvo vožnjo končal kot 28., v drugi vožnji pa se je povzpel na 9. mesto in tako izenačil svojo najboljšo veleslalomsko uvrstitev v svetovnem pokalu.

Žan Kranjec je po poročanju MMC dejal: »Dobro smučanje imam v sebi in ne potrebujem nekih revolucij. Ostati bo treba miren in vsak trening narediti na visoki ravni. Malce se je treba tudi naučiti iz lanskih napak, kar koli sem delal narobe, da mi ni vedno šlo dobro. Letos skušam to popraviti, da bomo konstantno pri vrhu.«

Deli na omrežjih