24 C
Ljubljana
19. maja, 2024

Dolina Soče: Gurmansko-pohodniški skok v jesen

Deli na omrežjih

V Dolini Soče so poskrbeli za živahen mesec, saj sta se odvila dva festivala, Festival pohodništva in Jestival okusov in umetnosti.

V okviru Festivala pohodništva so organizirali več kot 20 vodenih pohodov vseh težavnostnih stopenj, ki so bili zelo dobro obiskani. Vreme je bilo lepo in udeleženci so se naužili svežega alpskega zraka ter dih jemajočih razgledov na smaragdno Sočo.

Kobariški štruklji (Foto: Turizem Doline Soče)

Jestival okusov in umetnosti pa je obiskovalce kar dva tedna razvajal z okusnimi jesenskimi meniji, ki jih je pripravilo sedem kulinaričnih mojstrov. Seveda ni šlo brez zvezd stalnic: kobariških štrukljev, postrvi in slastnih sirov.

»Pravijo, da gre ljubezen skozi želodec. Ker pa je ljubezni več vrst, z Jestivalom in Festivalom pohodništva združujemo ljubezen do gora in dobre hrane,« pravi Viljam Kvalić, direktor Turizma Doline Soče.

Jestivalska tržnica (Foto: Turizem Doline Soče)

Pisano festivalsko dogajanje je v soboto, 2. oktobra, že tradicionalno popestrila Jestivalska tržnica, ki je za en dan postala trgovinica lokalnih izdelkov in razstava lokalnih umetnin.

Deli na omrežjih