18.2 C
Ljubljana
24. junija, 2024

Ganljivi odzivi po tragični smrti nadarjene Hane Mazi Jamnik: »Bila je naša svetla zvezdica …«

Deli na omrežjih

Včerajšnja tragična nesreča 19-letne smučarske tekačice Hane Mazi Jamnik, ki je med treningom na rolkah na Norveškem izgubila življenje (v tunelu jo je zbil tovornjak), je pretresla vso Slovenijo, še zlasti pa smučarski svet – in seveda njene najbližje.

Hana Mazi Jamnik je lani v Italiji postala mladinska svetovna prvakinja na 10 km na tekaških rolkah. (Foto: Facebook/Aleš Gros)

Aleš Gros, ki vodi rolkarski Skike klub Slovenija, je na Facebooku objavil daljši čustveni zapis, prepleten z bolečino.
»Zakaj morajo odditi najboljši ljudje iz tega sveta in mnooooogo prezgodaj???
Hana je bila izjemen talent v smučarskem teku. Pred leti sem opazil njen velik potencial in jo povabil v klub. Tam se je kmalu navezala na sina Anžeta in njuna ljubezen ju je še močneje povezovala skozi treninge in uspehe na tekmovanjih.
Lani je postala mladinska svetovna prvakinja na tekaških rolkah na 10 km v prosti tehniki in vice prvakinja na 13 km v klasični tehniki v dolini Fiemme v Italiji. Letos se je uvrstila v A ekipo in je začela trenirati z glavnim trenerjem Ola Vigen Hattestadom. Prejšnji teden je še zadnjič tekmovala na znanem Blink festivalu.
Hana je bila tudi resna kandidatka za nastop na domačem svetovnem prvenstvu v Planici naslednje leto, kjer bi nastopala na daljših razdaljah.
Zadnji dve sezoni je bila tudi suverena državna prvakinja na tekaških rolkah v absolutni kategoriji.
V sezoni 2020-21 je zmagala med mladinkami na celinskem pokalu v Gomsu na 5 km razdalji v prosti tehniki,« je naštel trener in sklenil: »Bila je naša svetla zvezdica Slovenskega smučarskega teka, ki pa danes popoldan ugasnila v bolnišnici na Norveškem …« Njeni družini je v imenu Skike kluba Slovenije izrekel iskreno sožalje.

Hana in Anže (Foto: Facebook/Anže Gros)

Oglasila se je tudi Hanina prijateljica, smučarska tekačica Eva Močnik: »Hana Mazi Jamnik, največja carica, najbolj pozitivna oseba, HVALA za vse edinstvene trenutke, nasvete, besede … Vedno si bila in boš VZOR! Iskreno sožalje vsem domačim!«

Eva in Hana (Foto: Facebook/Eva Močnik)

 

 

 

Deli na omrežjih