13.5 C
Ljubljana
23. maja, 2024

Grozljive posledice covida-19 za TV-voditeljico Darjo Korez Korenčan, ki pa pozitivno zre v prihodnost

Deli na omrežjih

Zloglasni covid-19 je zelo hudo prizadel tudi voditeljico Televizije Slovenija Darjo Korez Korenčan. Zaradi gangrene so ji morali amputirati vse prste na desni roki!

Kot je povedala za N1 Slovenija, je imela zelo močno pljučnico, kar jo je presenetilo, saj ni čutila, da je tako hudo. Morali so jo priklopiti na ventilator in po 16 dneh se je zbudila iz umetne kome – s povito roko.

»Najhuje mi je bilo ob pogledu na roko, ki je takrat, ko je imela še črne nekroze … Kot bi bila razmesarjena, kot bi jo pogrizla neka zver ali recimo zgorela v požaru. To mi je bilo grozno. Ker če sem bila na kaj ponosna, sem bila na svoje dolge prste. In ko se spomniš, česa vse ne boš več mogel početi, si seveda … žalosten je blaga beseda,« je povedala. Zaradi intubacije ima tudi poškodovane glasilke in šibkejši glas.

Kljub vsemu pa ostaja zelo pozitivna. Upa, da bo njena zgodba pripomogla k večji ozaveščenosti glede covida-19 ter pomagala ljudem, ki se borijo s posledicami te hude bolezni.

Med drugim pa je dala tudi primerjavo, ki da misliti: v letalski nesreči na Korziki je leta 1981 umrlo 180 Slovencev in takrat smo bili vsi zaprepaščeni, bil je dan žalovanja, vsi so govorili samo o tem; zdaj recimo v desetih dneh umre toliko ljudi, pa nihče nič ne reče, gremo kar mimo, gremo naprej …

 

Deli na omrežjih