10.1 C
Ljubljana
27. maja, 2024

Hladno vreme, a topla srca: Korošci so tako množično prišli pozdravit Janeza Janšo, da je zmanjkalo prostora!

Deli na omrežjih

V Šentanelu, zaselku pri Prevaljah na Koroškem, je včeraj potekalo srečanje članov in simpatizerjev SDA Koroške regijske koordinacije. Jesenski mraz je hotel kazati zobe, toda ljudje se zanj niso menili, nasprotno: na dogodek jih je prišlo tako veliko, da so mnogi ostali zunaj prireditvenega šotora!

Šentanel (Foto: Polona Avanzo)
Šentanel (Foto: Polona Avanzo)
Šentanel (Foto: Polona Avanzo)

Udeleženci so težko pričakovali prihod predsednika SDS in predsednika vlade Janeza Janše in ta je prišel zelo dobro razpoložen. Z nasmehom na obrazu, ki mu kar ni izginil z obraza, se je rokoval s številnimi obiskovalci in z njimi spregovoril besedo ali dve, našel se je tudi čas za kakšno fotografijo z njim.

Šentanel (Foto: Polona Avanzo)

Kot osrednji govorec na prireditvi je premier med drugim poudaril, da je za Slovenijo najpomembnejši razvoj. Evropska sredstva, ki jih bo naša država črpala do leta 2030, so najobsežnejša do zdaj in treba jih je učinkovito porabiti. Vlada je že pripravila načrte za to, sredstva bodo razporejena po vsej Sloveniji, je napovedal.

Janez Janša (Foto: Polona Avanzo)

Na prireditvi so se zvrstili še drugi govorci, manjkal pa ni niti kulturni program. Udeleženci, vključno z Janezom Janšo, so ga z zanimanjem spremljali.

Šentanel (Foto: Polona Avanzo)

Kot rečeno, jih je precej ostalo zunaj, zato so dogajanje spremljali malo bolj od daleč.

Šentanel (Foto: Jože Biščak)
Šentanel (Foto: Polona Avanzo)

Alenka Helbl, predsednica Koroške regijske koordinacije, je premierju izročila darilo, in sicer sliko Milana Kotnika »Stara koroška kašča«. Zatem pa je sledilo druženje ob dobri hrani in pijači ter ob živi glasbeni spremljavi.

Darilo (Foto: Jože Biščak)
Šentanel (Polona Avanzo)

 

Deli na omrežjih