19.4 C
Ljubljana
23. junija, 2024

Ivo Boscarol in njegova hči Taja z izjemno potezo osupnila celo Slovenijo; bravo!

Deli na omrežjih

Ivo Boscarol in njegova hči Taja Boscarol sta ob prodaji podjetja Pipistrel kansaški družbi Textron (kupnina naj bi znašala okoli 218 milijonov evrov) Občini Ajdovščina donirala kar 25 milijonov evrov, vsak zaposleni v Pipistrelu pa bo dobil 3 evre za vsak svoj delovni dan v podjetju.

Na tiskovni konferenci (Foto: Facebook/Območna obrtno-podjetniška zbornica Ajdovščina)

25-milijonska donacija bo namenjena gradnji novega zdravstvenega doma z urgentnim centrom in lekarne ter vzpostavitvi večnamenske helikopterske storitve v logističnem centru, vključno z nakupom helikopterja za reševanje. Del donacije bo namenjen tudi gradnji muzeja letalstva s centrom znanosti v Ajdovščini in ozelenitvi javnih površin v mestu Ajdovščina in okolici.

Tadej Beočanin in Ivo Boscarol (Foto: Občina Ajdovščina)

Ajdovski župan Tadej Beočanin se je za donacijo iskreno zahvalil in med drugim pojasnil, da je »znesek donacije enak povprečnemu celoletnemu proračunu občine oziroma vrednosti, ki jo ima občina za investicije na voljo v štirih letih«.

»En res velik poklon velikima človekoma. Hvala,« so zapisali v Območni obrtno-podjetniški zbornici Ajdovščina in tako pravzaprav povzeli odzive po vsej državi.

 

 

Deli na omrežjih