10.9 C
Ljubljana
24. maja, 2024

Izjemna Janja Garnbret se je želela naravi oddolžiti za svoja številna potovanja: Posadila je 200 dreves!

Deli na omrežjih

V Črni na Koroškem se je danes zgodilo nekaj lepega: narava je bogatejša za 200 sadik macesna in divje češnje, za kar je poskrbela olimpijska prvakinja Janja Garnbret, najboljša športna plezalka na svetu. S tem se je želela vsaj deloma oddolžiti naravi za 13 ton ogljikovega dioksida, ki jih je ‘pridelala’ s potovanji v lanski sezoni.

(Foto: Slovenia Olympic Team)

»Ko sem izvedela, koliko ogljičnega odtisa pustijo moja potovanja in treningi, sem se resno zamislila nad tem, kaj vse spustimo v naravo. Začela sem razmišljati, kaj lahko storim, da pomagam ustvarjati boljši jutri, in tako sem se spomnila na drevesa, saj so le-ta tista, ki jih na svojih potovanjih v tujini najbolj pogrešam. Vesela sem, da so mi slovenski gozdarji prijazno priskočili na pomoč ter predlagali odlično lokacijo za sadnjo. Navsezadnje je to moj dom in vesela sem, da sem lahko pustila tudi svoj ekološki pečat,« je povedala Janja po koncu akcije.

(Foto: Slovenia Olympic Team)

Na pomoč so ji z veseljem priskočili gozdarji iz podjetja Slovenski državni gozdovi (SIDG) in skupaj so v slabih dveh urah pomladili del koroških gozdov.

Janja se je po akciji odpravila na treninge v tujino, saj jo že kmalu čaka prva tekma v sezoni, so še zapisali na spletni strani Olimpijskega komiteja Slovenije.

 

Deli na omrežjih