10.9 C
Ljubljana
24. maja, 2024

Izmenjani tviti med zlatima olimpijcema Tino Maze in Petrom Prevcem: zelo ganljivo!

Deli na omrežjih

Najuspešnejša slovenska alpska smučarka doslej, Tina Maze, budno spremlja olimpijske igre v Pekingu in na družbenih omrežjih ob vsakem uspehu naših športnikov iskreno čestita. Dvakratna olimpijska prvakinja (Soči, 2014) in dvakratna olimpijska podprvakinja (Vancouver, 2010) pač ve, kaj doživljajo novopečeni olimpijski šampioni.

Tako je ob ponedeljkovem zgodovinskem zmagoslavju slovenske mešane ekipe v smučarskih skokih, ki so jo sestavljali Nika Križnar, Timi Zajc, Urša Bogataj in Peter Prevc, tvitnila:

»Tako sem vesela, da zlato na olimpijskih igrah ni več ‘problem’! Odlično delo slovenske ekipe!« Ob tem pa je še pripisala: »Peter Prevc, tebi pa še posebej čestitam! To je bila dolga in naporna pot!« Tvit je opremila z emojiji, pri čemer je Petru seveda namenila ‘mišico’.

Prva zlata ekipna olimpijska medalja! In še zgodovinska: tekma mešanih ekip je bila tokrat prvič na sporedu olimpijskih iger. Petru Prevcu je bilo po zanj ne najboljši sezoni skoraj najtežje priboriti si mesto v ekipi, toda uspelo mu je! (Foto: Slovenia Olympic Team)

Peter, ki je srebrni in bronasti olimpijski medalji iz Sočija v Pekingu dodal še zlato (za zdaj) – potem, ko se mu je bronasta v nedeljo za las izmuznila –, Tinine čestitke ni spregledal. Odgovoril ji je: »Hvala, Tina! 8 let nazaj si nam pokazala, da se da.« In dodal emoji ‘perfektno’.

Tina pa mu je čustveno odgovorila: »Kar jokam, zdaj, ko lahko.«

Mi pa tudi … čudovito je.

 

 

 

 

Deli na omrežjih