13.6 C
Ljubljana
27. maja, 2024

Kakšen dres bo nosil Primož Roglič na Dirki po Franciji? Z eno besedo: nenavaden. Poglejte!

Deli na omrežjih

Ekipa Jumbo Visma (TJV), katere prvi mož je slovenski šampion Primož Roglič, je predstavila drese, v katerih bodo tekmovali na letošnji prestižni Dirki po Franciji (od 1. julija do 24. julija).

Največje presenečenje je to, da ‘jumboti’ tokrat ne bodo v znani rumeno-črni kombinaciji, ki je zelo opazna v pelotonu, pač pa v nekakšnih rjavih odtenkih.

Dres za Tour de France. (Foto: Facebook/TJV)

V TJV so se sicer zelo poglobili, navdih so našli pri nizozemskih slikarskih mojstrih Rembrandtu, Van Goghu in Vermeerju. S pomočjo umetne inteligence so analizirali več kot 50 njihovih umetnin in ustvarili dres, ki ga imenujejo mojstrovina.

(Foto: YouTube/zajem zaslona)

Prvi odzivi na družbenih omrežjih pa večinoma ne izražajo navdušenja, čeprav nekateri seveda tudi. Toda številni pravijo, da je dres videti umazan. »Izgleda kot majica po deževnem in blatnem Pariz-Roubaixu,« so se nekateri spomnili na največji kolesarski spomenik, znan po cestah, tlakovanimi s kockami.

Kakor koli, zanimivo bo videti nove drese TJV v živo. Vsekakor se precej razlikujejo od različic, ki smo jih vajeni. Je pa tudi res, da so organizatorji TdF že lani zahtevali, da ekipe v dresih nimajo preveč rumene barve, da ne bi zasenčile rumene majice, in so jumboti že lani imeli nekoliko temnejše drese.

Fotografija rumeno-črnih z letošnje Dirke Pariz−Nica, na kateri so jumboti dvakrat osvojili trojno zmago; na eni od etap sta Primož Roglič in Wout van Aert ob koncu zmago prepustila novincu v ekipi Christophu Laportu. (Foto: Facebook/Primož Roglič)

Deli na omrežjih