28 C
Ljubljana
12. julija, 2024

Kakšna predstava! Povodni mož in Blejski otok sta očarala javnost, tudi Ursulo von der Leyen

Deli na omrežjih

Včerajšnji kulturni dogodek ob začetku predsedovanja Slovenije Svetu EU nam bo gotovo še dolgo ostal v spominu, saj je bil izjemen, vrhunski, dih jemajoč!

Pogled na oder. (Foto: Ukom)

Uživali so tako udeleženci dogodka s premierjem Janezom Janšo in njegovo soprogo Urško Bačovnik Janša ter predsednico Evropske komisije Ursulo von der Leyen na čelu kot tudi vsi, ki so neposredni prenos predstave spremljali na TV Slovenija.

Baletno predstavo Povodni mož, ki jo je uprizoril baletni ansambel SNG Maribor, je zasnoval mednarodno uveljavljeni koreograf in umetniški direktor mariborskega baleta Edward Clug, pri čemer se je opiral na slovensko mitologijo in pesniško zapuščino Franceta Prešerna. Plavajoči oder pod znamenitim stopniščem na otočku, naravna svetloba in ogromen umetniški naboj – vse to je očitno prepričalo tudi naravo, da je bilo vreme kljub nevihtnemu obdobju lepo, pravzaprav optimalno, in prizorišče je zasijalo v vsej svoji lepoti.

Na pletni. (Foto: Ukom)

Po predstavi so se fotografirali skupaj z baletniki in koreografom. Urška je blestela v čudovitem zelenem krilu, medtem ko je Ursula prišla v hlačah, ki jih tudi sicer pogosto nosi.

Skupaj z baletniki in koreografom. (Foto: Ukom)

 

Deli na omrežjih