19.2 C
Ljubljana
14. julija, 2024

Kakšna radost! 10-letnica nepričakovano srečala svojo veliko vzornico Janjo Garnbret; ganjeni boste!

Deli na omrežjih

Desetletna Zoja je navdušena športna plezalka, pleza že tri leta in pravi, da »rada pleza zato, ker se na steni počuti, kot da leti«. Njena največja vzornica je najboljša plezalka na svetu, naša zlata olimpijka Janja Garnbret.

Objem (Foto: Radio 1/zajem zaslona)

Zoja pa ni še nikoli plezala na balvanih. In v to so zapakirali veliko presenečenje, ki ga ji je pripravil njen oče David; prijavil jo je namreč za dobrodelno akcijo Radia 1, tam pa so bili skupaj z Gorenjko takoj za stvar. Ne nazadnje pa je z velikim veseljem sodelovala tudi Janja.

Zoji so tako povedali, da je bila izbrana v akciji in se bo lahko prvič preizkusila na balvanih, hkrati pa še spoznala radijce s priljubljeno Božičko Jano Morelj na čelu. Bila je vesela; ni pa se ji niti sanjalo, kakšno presenečenje jo v resnici čaka.

In akcija je stekla. Pripeljali so jo v športno dvorano in navdušeno se je začela vzpenjati po steni. Nato pa je prišla Janja in ji svetovala, naj z levo nogo stopi višje.

Ko je Zoji kliknilo, kaj se je zgodilo, so ji oči zasijale … »Janja!«

Objem (Foto: Facebook/Radio 1/zajem zaslona)

Težko je reči, katera od njiju je bila srečnejša. Tudi Janjo je namreč zelo ganil dekličin odziv.

»Dejansko je prestavila levo nogo višje, ampak ji nič ni bilo jasno, in potem se je zavedela, me pogledala, skočila dol in objela … To je neverjeten občutek, ko veš, koliko jim to pomeni,« je kar sijala Janja, ko je podoživljala ta trenutek. Sama se spomni sebe, svojih občutkov, ko je srečala svojo vzornico Mino Markovič. »Da vzgajaš in navdušuješ mlajše generacije – to je res nekaj najlepšega,« je dodala.

Potem sta se z Zojo zaklepetali, Janja pa je svojo mlado oboževalko tudi povabila na predpremiero dokumentarnega filma »The Wall – Climb for Golf«, v katerem ima sama glavno vlogo. Širša javnost v Sloveniji si ga bo lahko ogledala konec januarja.

Deli na omrežjih