-1.3 C
Ljubljana
31. januarja, 2023

Končno jo bomo videli streljati: debi Anamarije Lampič v svetovnem pokalu!

Deli na omrežjih

Seveda gre za debi v svetovnem pokalu v biatlonu; nekdanja smučarska tekačica Anamarija Lampič je disciplino zamenjala po lanski sezoni, ta konec tedna pa se bo prvič preizkusila v svetovnem pokalu.

Za nastop je najprej morala izpolniti normo, kar je na pokalu IBU-ja na Švedskem opravila z lahkoto. Ob njej je zelo dobro nastopila tudi 19-letna Lena Repinc, mladinska svetovna prvakinja v zasledovalni tekmi in v šprintu (Obertilliach 2021) ter dobitnica prestižne nagrade Piotr Nurowski za najboljšo mlado zimsko športnico Evrope v letu 2021.

Obe biatlonki bosta nastopili na tekmah svetovnega pokala v avstrijskem Hochfilznu. Ženski sprint v Hochfilznu se bo začel v četrtek ob 14.10, prenos bo na TV Slovenija.

»Glede na to, da sem dobro tekmovala na zadnjih tekmah, so se trenerji odločili, da nastopim na svetovnem pokalu v Hochfilznu. Zelo sem vesela, a še vedno nimam nobenih pričakovanj. Še vedno se učim in tudi ta konec tedna si želim čim več naučiti še iz svetovnega pokala. Zagotovo mi manjka še veliko, veliko izkušenj in tekem, da bom res suverena. Tukaj sem zato, da se čim več naučim. Imam super sotekmovalke in sotekmovalce. Komaj čakam,« po poročanju Siola dejala Anamarija.

Deli na omrežjih