21.7 C
Ljubljana
24. junija, 2024

Mikaela Shiffrin na slovenskih tleh izenačila rekord; čestitala ji je tudi Tina Maze!

Deli na omrežjih

Ameriška alpska smučarka Mikaela Shiffrin je včeraj s svojo že 82. zmago v svetovnem pokalu izenačila dosedanji rekord, ki ga je postavila zdaj že nekdanja šampionka Lindsey Vonn.

Aktualna so-rekorderka Mikaela je na družbenih omrežjih delila čustveno objavo. »Neopisljivo. Ponosna na to ekipo. Hvala,« je zapisala ob fotografiji, na kateri so jo premagale solze.

(Foto: Facebook/Mikaela Shiffrin)

Na njeno objavo se je odzvala tudi slovenska šampionka Tina Maze, še vedno lastnica rekorda največjega števila točk (2414) v eni sezoni (2012/13). »Brez besed! Moje najgloblje pohvale!« se ji je poklonila.

Na včerajšnjem veleslalomu v Kranjski Gori, kjer je potekala Zlata lisica, je Mikaela prepričljivo zmagala, novi rekord zmag pa bo morda postavila že jutri, saj je na sporedu slalom v Flachauu.

Več zmag v svetovnem pokalu je nanizal le še legendarni Šved Ingemar Stenmark, in sicer 86. Tudi ta številka je za ameriško smučarko zelo zelo blizu.

Na Zlati lisici je sicer zelo dobro nastopala tudi Ana Bucik, saj se je na obeh veleslalomih uvrstila v prvo deseterico (8. in 10. mesto), zlato lisico pa je osvojila Italijanka Federica Brignone (4. in 2. mesto).

 

 

 

 

 

Deli na omrežjih