18.4 C
Ljubljana
24. julija, 2024

Na festivalu MMS sta zmagali Anika Horvat in Tinkara Kovač s pesmijo »Do roba in še čez«

Deli na omrežjih

Na včerajšnjem festivalu Melodije morja in sonca (MMS), ki je potekal v Avditoriju Portorož, sta veliko nagrado osvojili priljubljeni primorski glasbenici Anika Horvat in Tinkara Kovač, ki sta zapeli pesem »Do roba in še čez«. Glasba je delo Aleša Klinarja, besedilo pa Leona Oblaka.

Anika Horvat in Tinkara Kovač (Foto: Facebook/Avditorij Portorož)

Strokovna žirija je nagrado za najboljšega izvajalca oziroma za najobetavnejšo izvajalko podelila pevki Ninnay, ki je zapela pesem »Nočem tja«, nagrado za najboljšo skladbo pa – Aniki in Tinkari.

A na MMS šteje največ velika nagrada, ki so jo določili skupni glasovi žirije, občinstva na festivalu, radijskih postaj in televotinga. Občinstvo v Avditoriju Portorož je na prvo mesto postavilo Aniko in Tinkaro, na drugo Isaaca Palmo (»Zdaj je čas«) in na tretje Nušo Derenda (»Valček«). Žirija je na prvo mesto postavila Aniko in Tinkaro, na drugo Nušo in na tretje Isaaca. Radijske postaje so prav tako največ točk podelile Aniki in Tinkari, a so na drugo meto uvrstile skupino Bosaznova (»Želje«) in na tretje Ninnay. Ljudje pa so preko telefonskega glasovanja največ glasov dali Isaacu, sledita pa Nuša in Žiga Jan (»V laseh polno imaš soli«).

 

 

Deli na omrežjih