10.9 C
Ljubljana
24. maja, 2024

Najboljšemu na svetu, Tadeju Pogačarju, se klanja najboljši vseh časov – Eddy Mercx!

Deli na omrežjih

Dvakratni zmagovalec prestižne Dirke po Franciji (TdF) in lastnik bronaste olimpijske medalje Tadej Pogačar je po sobotni osvojitvi letos že drugega ‘spomenika’, dirke po Lombaridiji, še utrdil prvo mesto na lestvici Mednarodne kolesarske zveze (UCI). Za njim je tako rekoč popolna sezona!

Nedavno je sodeloval na sponzorskem dogodku v Veroni, na katerem je bil tudi sloviti nekdanji belgijski kolesar, 76-letni Eddy Mercx. Ta je prepričan, da bi 23-letni Tadej lahko presegel njegovo kariero, ki je bila veličastna; skupno je dosegel kar 525 zmag, med drugim 11 tritedenskih dirk in 19 ‘spomenikov’.

Eddy Mercx – tudi zanj je bilo, kot pravi naslov, »tako preprosto« … (Foto: Facebook/Eddy Mercx)

Eddy Mercx je med drugim dejal, da je Tadej popoln kolesar, saj je nadarjen, inteligenten in dirka atraktivno. »Sam pri 24. letih še nisem imel zmage na TdF. On je še vedno na začetku kariere, a mislim, da mu gre na nekaterih dirkah bolje kot meni. Je vrhunski šampion in v njegovih predstavah bomo uživali še še vrsto let,« je prepričan.

Tamau Pogi je skromno odvrnil: »Mnogi so mi rekli, da sem novi Merckx, vendar je nemogoče osvojiti vse, kar je osvojil on.« Dodal je, da rad zmaguje in da na vsaki dirki želi pustiti vtis. Verjamemo, da je pred njim še dolga in zelo uspešna kariera!

 

Deli na omrežjih