9.1 C
Ljubljana
28. aprila, 2024

Natalija Verboten je razkrila, kako s taščo Mariko pripravljata osvežilni napitek: zelo uporabno!

Deli na omrežjih

Pevka in podjetnica Natalija Verboten ni zaljubljena le v sivko, iz katere je ustvarila svojo blagovno znamko kozmetičnih izdelkov, pač pa obožuje tudi bezeg, ki ravno zdaj cveti.

Na družbenih omrežjh je razkrila, kako pripravljajo bezgov sirup pri njih doma: »Pri nas obožujemo domači bezgov sirup. Letos sva ga s taščo naredili čez 50 litrov. Mi ga mešamo z dobro ohlajeno vodo ali hladno mineralno vodo (je še bolj osvežilen), napitku dodamo sveže stisnjeno limono, za dekoracijo pa rezine limon, liste melise. Na zdravje!«

(Foto: Facebook/Natalija Verboten)

Priložila je tudi recept:

»Nabereš 30 res velikih cvetov bezga, lahko tudi več (če so manjši, vsaj 1x več)
– 3 l vode
– 3 kg belega sladkorja
– sok 4 limon
– 50 g citronske kisline

3 l vode in 3 kg belega sladkorja prevreš, nato odstaviš in ohladiš. V ohlajeno osnovo za sirup daš cvetove bezga in jih pustiš namakati 24 ur.
Naslednji dan odstraniš bezgove cvetove in sirup temeljito precediš (tašča Marika uporablja cedilo z 2 dodatnima gazama) v drugi velik lonec, dodaš precejen sok 4 limon, dodaš 50 g citronske kisline.
Na štedilniku sirup segreješ do vretja, nato odstaviš, pobereš pene, vliješ v steklenice, ki jih dobro zapreš in postaviš v vnaprej ogreto pečico na 80 stopinj (pečico potem izklopiš). Bezgov sirup v pečici pustiš do drugega dne, da se ohladi. Ta sirup ostane tudi po par let.«

Deli na omrežjih