4 C
Ljubljana
22. februarja, 2024

Nečaka Dejana Kaloha, Frida in Edvard, sta prava mala genija – in zmagovalca!

Deli na omrežjih

Kot smo poročali, je petletna Sia Pernat na mednarodnem tekmovanju Brainobrain v hitrostnem računanju v Dubaju osvojila najvišjo možno nagrado Champion pokal. Prav tako pa sta najvišjo možno nagrado v Dubaju osvojila brat in sestra, petletna Frida in sedemletni Edvard Kaloh, nečaka poslanca Dejana Kaloha.

»Bravo, Frida in Edvard, ožja družina je ponosna na vaju!« jima je čestital ponosni stric.

Edvard in Frida Kaloh (Foto: 24ur/zajem zaslona)

O malem geniju Edvardu smo že pisali, videoposnetek njegovega brzinskega računanja na YouTubu je res nekaj posebnega! A tudi njegova mlajša sestrica ne zaostaja; oba sta Champion pokal prejela že drugo leto zapored, prihajata pa iz sekcije Brainobrain Maribor.

Mala genija s trofejami (Foto: 24ur/zajem zaslona)

Nadarjena otroka obožujeta množenje, deljenje pa tudi ulomke in korene. Poleg tega se na pamet učita decimalke števila Pi … Sicer pa sta povsem običajna otroka. »Zelo rada barvam, plešem, berem in pojem,« je v prispevku na Kanalu A dejala Frida. »Jaz nagajam Fridi, Frida pa meni,« jo je dopolnil brat.

Njun oče Marko Kaloh pa je dejal: »V prvi vrsti je dobro imeti dva zdrava otroka, ki se super razumeta in ki se imata rada. To, da jim ob tem dela glava še kanček nadpovprečno, pa je seveda samo dobrodošlo. To ni najpomembnejše, ampak je dobro in se zelo trudimo, da jima omogočimo, da razvijata možgančke v pravo smer. /…/ Imam eno osnovno pravilo. V trenutku, ko ne bi več uživala ali Frida ali Edvard, bi nemudoma s tem prenehali. Zaenkrat pa je to eno veliko veselje.«

Deli na omrežjih