20 C
Ljubljana
24. junija, 2024

Nekdanji gimnastičar Sašo Bertoncelj izvoljen v Komisijo športnikov pri ICMG

Deli na omrežjih

V času letošnjih Sredozemskih iger v Oranu so športniki in športnice volili kandidate za Komisijo športnikov, ki deluje pod okriljem Mednarodnega komiteja Sredozemskih iger (ICMG). Med osmimi izvoljenimi je tudi nekdanji gimnastičar Sašo Bertoncelj.

Sašo Bertoncelj (Foto: Aleš Fevžer)

Slovenija je imela med kandidati kar dva športnika: olimpijko Maruša Mišmaš Zrimšek ter nekdanjega vrhunskega telovadca in zastavonošo na prejšnjih Sredozemskih igrah Saša Bertonclja.

Sašo je bil izbran med osmimi kandidati, več glasov od njega je dobil le alžirski veslač Sid Ali Boudina. Vsi štirje kandidati, izvoljeni v Komisijo športnikov, bodo ostali člani do naslednjih volitev, ki bodo med Sredozemskimi igrami v italijanskem Tarantu leta 2026.

Sašo Bertoncelj je tekmoval na treh Sredozemskih igrah, leta 2013 se je iz Turčije vrnil z zlato medaljo. »Verjamem, da zaradi svojih dolgoletnih izkušenj v športu boljše razumem, kaj športnik potrebuje za pripravo na športni dogodek na tako visoki ravni, kot so Sredozemske igre. Kot predstavnik športnikov bom skrbel, da bodo potrebe športnikov in športnic vedno na prvem mestu,« je dejal ob izvolitvi.

 

Deli na omrežjih