29 C
Ljubljana
20. junija, 2024

Nogometna navdušenka Eva Irgl ne more pozabiti drame z elektriko; zabavno!

Deli na omrežjih

Lepa poslanka Eva Irgl na svetovnih prvenstvih vedno navija – tako kot še marsikdo – za Brazilijo. Nad nogometom jo je že v otroštvu navdušil oče, s katerim sta skupaj gledala tekme in uživala v lepoti brazilske igre. Pozneje, ko tekem nista mogla gledati skupaj, pa sta dogajanje na zelenici analizirala po telefonu.

Z očetom (Foto: Facebook/Eva Irgl)

»Nekoč je ravno med tekmo z Brazilijo v Vipavi zmanjkalo elektrike in izmenjajoče sva večkrat klicala na Elektro Nova Gorica, da naj izpad že vendarle popravijo … pa so nama vsakič vljudno povedali, da delajo na tem in da nisva edina, ki kličeva in da tudi ne edina, ki navijava za Brazilijo in želiva gledati tekmo. Zdaj, z distance, se mi zdi kar malo hecno, takrat je bilo pa resno za umret,« se spominja Eva.

V zelo lepem spominu ima tudi leto 1994, ko sta se na svetovnem prvenstvu pomerili Brazilija in Italija, sama pa je bila v Angliji. »Nora tekma. Ljubitelji nogometa se boste zagotovo spomnili, kako je Roberto Baggio zgrešil enajstmetrovko in Brazilija je takrat postala svetovni prvak. Uuuu, kako sem bila vesela!«

 

Deli na omrežjih