18.2 C
Ljubljana
24. junija, 2024

Noro, s kakšno poškodbo je atletinja Tina Šutej osvojila medaljo: po tekmovanju je dobila devet šivov!

Deli na omrežjih

Skakalka s palico Tina Šutej, ki je v sredo na atletskem evropskem prvenstvu v Münchnu osvojila bronasto medaljo, je razkrila, s kako hudo poškodbo je dosegla ta velik uspeh. 

Na ogrevanju pred tekmovanjem si je porezala dlan ob podplat ‘šprinterice’, in to na desni, odrivni roki. Zdravniška ekipa ji je predlagala, naj gre na urgenco, a tega ni hotela. »Vedela sem, da sem dobro pripravljena, tako fizično kot psihično, zato nisem želela izpustiti te priložnosti,« je povedala Tina, ki jo je rana pekla in bolela, a ji je to nekako uspelo odmisliti. S povito roko, ki so ji jo oskrbovali tudi med tekmovanjem, je skakala odlično: v prvem poskusu je preskočila 4,75 metra, kar ji je prineslo tako želeno medaljo.

(Foto: Instagram/Tina Šutej)

Zdaj pa je Tina pokazala svojo poškodovano dlan: po tekmovanju so ji odprto rano zašili s kar devetimi šivi. In nikoli ne bomo vedeli, kako bi se razpletlo brez te poškodbe …

Presenetljivo je sicer zmagala Finka Wilma Murto, ki je s 4,85 metra kar za 13 centimetrov izboljšala državni rekord, na drugo mesto pa se je uvrstila Grkinja Aikaterini Stefanidi, ki je veljala za glavno favoritko.

Odziv Stefanidijeve

Tina je ob fotografijah na Instagramu med drugim zapisala: »Bronasta medalja na evropskem prvenstvu! Začelo se je s tem, da sem si pri ogrevalnem skoku poškodovala roko, končalo pa z osvojitvijo medalje in devetimi šivi na roki. Psihična pripravljenost in uspešnost pod stresom: 100 %.«

Na to se je odzvala Stefanidijeva, ki je občudojoče pripisala: »In toleranca za bolečino 200 %.« »Kakšno bolečino?« ji je šaljivo odgovorila Tina.

Deli na omrežjih