20 C
Ljubljana
24. junija, 2024

Novi dres, stara ljubezen: slovenska nogometna reprezentaca se bo 2. junija predstavila v čisto novi podobi!

Deli na omrežjih

Slovenska nogometna reprezentanca bo na tekmi Lige narodov s Švedsko, ki bo v četrtek, 2. junija, v Stožicah, nastopila v novih dresih, ki zbujajo veliko zanimanja. »Nov dres, stara ljubezen,« pravijo v Nogometni zvezi Slovenije (NZS).

Novi dres nogometne reprezentance (Foto: Facebook/Nogometna zveza Slovenije)

NZS je konec lanskega leta k sodelovanju povabila osem nogometnih navdušencev z oblikovalskim znanjem, ki so predložili 11 predlogov domačega in gostujočega dresa, so zapisali na spletni strani NZS. Nato so izvedli glasovanje, v katerem so med petimi najboljšimi predlogi izbirali navijači (teh je bilo blizu 5.000), reprezentanti ter komisija NZS.

Novi dres nogometne reprezentance (Foto: Facebook/Nogometna zveza Slovenije)

»Sledimo vodilu, da dres ni podoben dresu kateregakoli slovenskega kluba. Simboli in barve, uporabljeni na dresu, so nam skupni od leta 1991. Triglav ostaja na dresu v nekoliko spremenjeni obliki, dodali pa smo mu rdeč simbol srca, ki reprezentante opominja, da se za državni dres igra s srcem,« so dodali na NZS.

Stari dresi (Foto: Facebook/Nogometna zveza Slovenije)

In čeprav je bil dres izbran zelo demokratično, je na družbenih omrežjih mogoče zaslediti precej komentarjev, ki z izbiro niso kritizirajo, na primer:
»Poceni kopija PSG.«
»Po ne vem koliko letih smo imeli res lepe in simbolne dese, na daleč prepoznavne, pa ste spet vse za…….!«
»Na Triglav pada toča.«

 

 

Deli na omrežjih