24.5 C
Ljubljana
20. maja, 2024

Novoletna turneja: Anže Lanišek se kar ni mogel nehati smejati; čestitke za stopničke!

Deli na omrežjih

Slovenski smučarski skakalci so se na 71. novoletni turneji štirih skakalnic odlično odrezali, kar še posebej velja za vrhunskega Anžeta Laniška, ki je osvojil skupno tretje mesto.

Krik veselja! (Foto: Instagram Story/SloSki Nordic team)

Anže je na zadnji tekmi v Bischofshofnu prepričljivo osvojil 2. mesto in s tem potrdil svojo končno uvrstitev na oder za zmagovalce. Na novoletni turneji je to nazadnje uspelo Petru Prevcu v njegovi šampionski sezoni (2015/16), ko je osvojil zlatega orla; to je uspelo tudi prav tako izjemnemu Primožu Peterki (1996/97), na 3. mesto pa se je uvrstil še Peter Žonta (2003/2004).

Zlatega orla je tokrat osvojil Norvežan Halvor Egner Granerud, na drugo mesto se je uvrstil Poljak Dawid Kubacki in na tretje, kot rečeno, slovenski as Anže Lanišek.

Oder za zmagovalce (Foto: Facebook/SloSki Nordic team)

»Če sem iskren, bi še kakšnega skočil, tako dobro se zdajle počutim,« je ves nasmejan takoj po tekmi dejal 26-letni Anže. Užival je v svojih skokih, v izjemnem vzdušju na prizorišču in tudi v tem, da so bili tam tudi njegovi najbližji: žena Nastja, njun petletni sinko in starša. »Hvala vsem, ki mi pomagajo na moji poti. Če bi bilo tako vsak dan, bi bilo super!«

Odlična slovenska ekipa z Anžetovimi najbližjimi (Foto: Facebook/SloSki Nordic team)

Deli na omrežjih