20 C
Ljubljana
24. junija, 2024

Obletnica poroke: Gianni Rijavec in njegova žena Patricija sta uživala v Rimu in Vatikanu

Deli na omrežjih

Priljubljeni glasbenik Gianni Rijavec in njegova žena Patricija Rijavec Simonič sta 3. obletnico poroke praznovala na posebnem potovanju. »Bila sva v Rimu, Vatikanu. Večno mesto polno zgodovine in umetnosti. Oba to obožujeva in tako sva si napolnila baterije,« je navdušen Gianni.

Pred Kolosejem (Foto: Gianni Rijavec/osebni arhiv)

V Rimu sta si ogledala številne znamenitosti: cerkev sv. Petra z znamenitim Michelangelovim kipom Pieta, Berninijevim oltarjem, Trg sv. Petra, ki je tudi Berninijevo delo, bila sta na znameniti ‘piazzi Navona’, pri rimskem koloseju, Panteonu, svetih stopnicah, ki jih je v 3. stoletju v Rim pripeljala sv. Helena, itd.

Panteon (Foto: Gianni Rijavec/osebni arhiv)

»Mesto ima veliko lepih kotičkov in tudi italijanska kulinarika nama je blizu,« pravi Gianni. Dodaja, da se bosta v Rim še vrnila, saj vedno iščeta navdih za nove stvaritve. Tudi Patricija, ki je sicer ekonomistka, se namreč ukvarja z likovno umetnostjo.

Vatikan (Foto: Gianni Rijavec/osebni arhiv)

Zaljubljenca sta bila prevzeta tudi nad Vatikanom, na katerega ju vežejo tudi osebni spomini. Gianni je bil namreč na osebnem sprejemu kar pri treh papežih – Janezu Pavlu II., Benediktu XVI. in sedanjem papežu Frančišku. Slednjemu je podaril kipec ‘Deček miru’, ki ga je izdelala Patricija.

Vatikanski vrtovi (Foto: Gianni Rijavec/osebni arhiv)

Po potovanju sta zdaj oba spet v fazi ustvarjanja: Gianni ustvarja nove skladbe, snema in koncertira – veseli se zlasti koncerta, ki bo 16. decembra na Gradu Dobrovo v Goriših brdih –, Patricija pa pripravlja novo razstavo, ki naj bi bila že v kratkem.

Deli na omrežjih