23.4 C
Ljubljana
27. maja, 2024

Premierjeva soproga Urška Bačovnik Janša stavi na žensko moč: Rusinje, ustavite vojno!

Deli na omrežjih

Urško Bačovnik Janša, soprogo slovenskega premierja Janeza Janše, je ruska agresija na Ukrajino zelo prizadela.

Tako se je včeraj, ob mednarodnem dnevu žena, pridružila kampanji poljske prve dame Agate Kornhauser-Duda in na Twitterju objavila svojo fotografijo, na kateri v rokah drži list papirja s pomembim sporočilom: Rusinje, ustavite vojno!

(Foto: Twitter/Urška Bačovnik Janša)

Ob tem je pozvala vse Slovenke, naj se ji pridružijo. »Objavite svojo fotografijo z napisom #RussianWomenStopTheWar in naj Rusinje vidijo naše sporočilo!« je zapisala in dodala ključnik #StandWithUkraine.

Agata Kornhauser-Duda, žena poljskega predsednika Andrzeja Dude, je namreč v videoposnetku na družbenih omrežjih pozvala ženske po vsem svetu, naj posebej nagovorijo ženske v Rusiji: pomagajte ustaviti vojno v Ukrajini.

Kot je dejala, je dan žena eden najpomembnejših praznikov v Rusiji. »Prosimo matere, žene in hčere ruskih častnikov in vojakov, ki sodelujejo v invaziji na Ukrajino, naj na ta dan protestirajo proti nadaljnjemu prelivanju krvi ter se zavzamejo za življenje in mir.«

»Verjamem, da bo ta kampanja, če se bo razširila po vsem svetu, prebila rusko cenzuro in sčasoma dosegla srca in misli tisočev Rusinj. Ženske lahko s skupnimi močmi naredijo velike stvari in verjamem, da lahko celo ustavijo vojno v Ukrajini!«

 

 

Deli na omrežjih