10.9 C
Ljubljana
24. maja, 2024

Prepoznate prikupnega fantiča? Na fotografiji je praznoval 7. rojstni dan, nosil pa je prav posebno majico!

Deli na omrežjih

Bilo je konec avgusta 1986, ko je praznoval svoj sedmi rojstni dan – le dva dni pozneje pa je prvič prestopil šolski prag. Tiste poletne počitnice so bile zanj prav nekaj posebnega!

Nepozaben rojstni dan. (Foto: osebni arhiv)

Govorimo seveda o Gašperju Blažiču, novinarju tednika Demokracija in uredniku portala Blagovest.si. Majica, ki jo nosi na svoji arhivski fotografiji, pa je tudi nekaj posebnega – na njej je upodobljen Nik Kershaw, v tistem času zelo popularen pop rock izvajalec.

To je bila majica! (Foto: osebni arhiv)

»Majico so mi starši kupili v Piranu, kjer smo bili takrat na morju. Prodajal pa jih je član skupine Pomaranča. Tiste počitnice v Piranu so bile res nekaj posebnega. Ulice, tlakovane s kamenjem, Prvomajski trg … Mi smo stanovali takrat na Grajski ulici, kjer je bil v tistem času Donitov počitniški dom,« se tistega leta spominja novinar Demokracije.

Gašper Blažič ima lepe spomine na otroška leta. (Foto: Polona Avanzo)

In dodaja, da je tudi sam rad poslušal popularno glasbo tistega časa: One more night (Phil Collins), Don’t you forget about me (Simple Minds), Why can’t we live together (Sade), Every time you go away (Paul Young) … Lepi spomini, kajne?

Deli na omrežjih