32.4 C
Ljubljana
12. julija, 2024

Slabo vreme je fotografa Demokracije spomnilo na zelo razburljivo izkušnjo: »Pravi rodeo!«

Deli na omrežjih

»Kot običajno smo z družino poletne počitnice preživljali v enem izmed kampov v Istri, kjer smo imeli tik ob obali postavljeno počitniško prikolico. Dan je bil sončen in vroč, nakar se je proti večeru iz smeri Italije začelo približevati hudo neurje. Tega smo bili tam sicer vajeni, toda to neurje je bilo precej drugačno od vseh preteklih,« se natančno spominja dogajanja izpred približno 15 let urednik fotografije pri Demokraciji Matic Štojs Lomovšek.

Hitro so se lotili pospravljanja stvari okoli prikolice, da ne bi česa odpihnilo, vendar je bilo že prepozno: naenkrat se je pojavila »pijavica«, viharni vrtinec, ki je kot manjši tornado in lahko naredi veliko škode.

Fotografija je simbolična. (Foto: Wikimedia)

»Sam sem hitro prijel za predšotor, da ga ne bi polomilo, vendar me je močan veter skupaj z njim dvignil ter vrgel nekaj metrov stran. K sreči sem ga izpustil iz rok in se uspel nekako prebiti do prikolice, ki jo je močan veter medtem prestavil za nekaj centimetrov. To se je izkazalo za pravilno potezo, saj smo naslednji dan predšotor našli kar 400 metrov stran od prikolice,« pravi Matic.

Poleg nekaj gmotne škode na počitniški prikolici in nekaj odrgnin so jo dobro odnesli. »Zanimivo je, da v vsem tem času ni padla niti kaplja dežja. Ampak bil je pravi rodeo!«

Deli na omrežjih