11.2 C
Ljubljana
27. maja, 2024

Slavje v izteku planiške lepotice: Cene Prevc se je slekel, Peter Prevc obležal, oče Prevc pa žarel od ponosa!

Deli na omrežjih

Slovenski smučarski skakalci, izjemni letalci, so v Planici znali pričarati vzdušje ne le v zraku, pač pa tudi na tleh. Vsak posebej in vsi skupaj so praznovali svoje dosežke, najbolj pa je veselje ob svojem osebnem rekordu in naj-daljavi tokratnih planiških tekem (246 metrov) pokazal Cene Prevc.

Po luft! (Foto: zajem zaslona)

Cene je po izjemnem poletu v izteku skakalnice najprej visoko v zrak vrgel očala, nato čelado in potem še smučki – kamera pa ga je malo pozneje ujela celo zgoraj brez.

Vročeee! (Foto: zajem zaslona)

Njegov najstarejši brat Peter, ki je s 3. mestom na zadnji tekmi sezone osvojil že 57. stopničke v karieri (v treh planiških dneh je trikrat stopil na stopničke!), se je po mentalno napornem, a krasnem zadnjem poletu kar ulegel na tla in nekaj trenutkov počival.

Peter v zraku …
… in na tleh. (Foto: zajem zaslona)

Vse vragolije naših fantov – tudi Anže Lanišek je glasno in poskočno proslavljal svoj osebni rekord (244,5 metra) – je množica obiskovalcev bučno pozdravljala, najponosnejši pa je bil zagotovo oče legendarne skakalne družine, Božidar Prevc, ki je ob Cenetovem osebnem rekordu prav žarel.

Božidar Prevc (Foto: zajem_zaslona)

Deli na omrežjih