10.9 C
Ljubljana
24. maja, 2024

Športniki leta 2021 so Janja Garnbret, Tadej Pogačar in košarkarska reprezentanca. Čestitke!

Deli na omrežjih

Včeraj so v ljubljanskem Cankarjevem domu slavnostno podelili nagrade najboljšim slovenskim športnikom leta 2021. V Društvu športnih novinarjev Slovenije so z glasovanjem prišli do precej pričakovanih zmagovalcev, čeprav je za nami zelo bogato športno leto.

Prestižni naziv športnik leta 2021 je prejel vrhunski kolesar Tadej Pogačar. Prireditve se žal ni mogel udeležiti, saj odhaja na trening kamp v Madonno di Campiglio in so mu v ekipi zaradi pandemije pot v Slovenijo odsvetovali. Na drugo in tretje mesto sta se uvrstila Primož Roglič in Luka Dončić.

Športnica leta 2021 je že tretjič postala športna plezalka Janja Garnbret, ki je letos prva v zgodovini tega športa postala olimpijska prvakinja. Za njo sta se uvrstili Tina Trstenjak in Nika Križnar.

Ekipa leta 2021 je moška košarkarska reprezentanca, ki se je uspela uvrstiti na olimpijske igre in se tam celo borila za medaljo. Drugo mesto so osvojili odbojkarji, tretje pa smučarske skakalke.

Najobetavnejša mlada športna osebnost leta je odbojkar Rok Možič, nagrado za najboljšega športnika invalida leta pa je prejel strelec Franček Gorazd Tiršek.

 

Deli na omrežjih