24.5 C
Ljubljana
20. maja, 2024

Srečni Jakov Fak izlil čustva na družbenih omrežjih: »Odličen občutek, ni predaje!«

Deli na omrežjih

Naš najboljši biatlonec Jakov Fak je včeraj po dveh letih spet stopil na zmagovalni oder: na prvi tekmi svetovnega pokala v nemškem Ruhpoldingu je na posamični moški preizkušnji na 20 km osvojil tretje mesto. Zmagal je Norvežan Johannes Thingnes Boe, drugi je bil njegov rojak Vetle Sjåstad Christiansen.

(Foto: Facebook/SloSki Biathlon team)

Srečni Jakov je na družbenih omrežjih objavil daljši zapis, v katerem je izrazil navdušenje tudi nad svojima mlajšima kolegoma:

»Ni predaje, gremooooooo! Osvojil sem svoje 27. stopničke v karieri. Po dveh letih sem znova stopil na oder za zmagovalce. Hvala vsem, ki me spremljate in podpirate, hvala tudi celotni ekipi v ozadju. Super dan, končno ponovno na stopničkah, odličen občutek. Predvsem brezhibno streljanje, to sem zelo dolgo čakal. Bil sem eden izmed dveh tekmovalcev na celotni tekmi, ki je zadel vseh dvajset strelov. Po mojem tudi zelo soliden tek. Škoda, da nisem še močnejši, da bi bil na še višjem mestu, ampak sem vseeno zelo zadovoljen. Se že veselim naslednjih tekem. Za nami je zelo uspešna tekma. Rad bi izpostavil ekipni uspeh, z rezultatom kariere sta navdušila Alex Cisar in Anton Vidmar. Obema se je edina napaka pripetila pri devetnajstem strelu. Z le eno kazensko minuto pa sta prišla do 24. in 22. mesta, s čimer sta oba poskrbela za svojo najboljšo uvrstitev v kariere. Bravo fantje! Gremo naprej, borba se nadaljuje.«

(Foto: Facebook/Jakov Fak)

 

 

 

Deli na omrežjih