21.2 C
Ljubljana
19. maja, 2024

Urška Bačovnik Janša blestela na zagrebški slovesnosti ob dnevu državnosti!

Deli na omrežjih

Predsednik vlade Janez Janša se je v soboto skupaj s soprogo Urško Bačovnik Janša na povabilo hrvaškega predsednika vlade Andreja Plenkovića udeležil slovesnosti, ki so jo ob dnevu državnosti priredili v Hrvaškem narodnem gledališču v Zagrebu. Hrvaška dan državnosti praznuje 30. maja, in sicer v spomin na konstituiranje prvega demokratično izvoljenega večstrankarskega sabora 30. maja 1990.

Pred slovesnim koncertom v Zagrebu. (Foto: KPV)

Urška Bačovnik Janša je za to svečano priložnost oblekla čudovito črno plisirano dolgo obleko, ki jo je krasil črn pas s kovinsko zaponko v obliki dveh ptic. Imela je tudi črno torbico, v notranjosti gledališča pa si je nadela tudi barvno usklajeno masko.

Modno črno plisirano obleko je izvrstno popestril čisto poseben pas. (Foto: KPV)

Na gala koncertu so hrvaški operni in dramski umetniki izvedli nekatere arije hrvaških skladateljev in brali stihe hrvaških književnikov in pesnikov.

Hrvaško narodno gledališče v Zagrebu. (Foto: KPV)

Slovenski premier Janez Janša je hrvaškega kolega povabil na slovensko proslavo ob dnevu državnosti 25. junija, ko bo Slovenija tudi drugič v zgodovini prevzemala predsedovanje Svetu EU.

Andrej Plenković in Janez Janša. (Foto: KPV)

»Letos je leto, ko se tako Slovenija kot Hrvaška spominjata dogodkov in pogumnih korakov, ki smo jih naredili zato, da smo se znebili jugoslovanskega, jugokomunističnega jarma in vzpostavili lastno suverenost in državnost,« je Janša poudaril v čestitki Hrvaški ob dnevu državnosti in dodal, da se danes »skupaj borimo in si prizadevamo za to, da bi se Evropa širila in postala cela in svobodna v celoti«.

Deli na omrežjih