22.1 C
Ljubljana
20. maja, 2024

Velika ljubezen Anje Bah Žibert: »Že en dan, ko ga ne vidim, je preveč!«

Deli na omrežjih

Poslanka SDS Anja Bah Žibert je pred kratkim na družbenem omrežju Facebook delila objavo svojega pasjega ljubljenčka, ki ga je rešila pred gotovo smrtjo.

Z Delom. (Foto: Facebook/Anja Bah Žibert)

»Kolikor se le da, nedeljo namenjam svoji družini. Na svoj račun pa pride tudi naš Del. Del je posvojen angleški hrt. V naš dom je prišel iz Irske pred skoraj 8 leti. Zaradi njegovega težkega življenja smo imeli z njim velike težave. Večkrat smo skoraj obupali, a je vedno prevladalo njegovo in naše veliko srce. Vedeli smo, da bi nas zlomilo, če bi ga morali oddati nazaj društvu Hrtji svet Slovenije – Slovenian Sighthound World, ki nam je pomagalo in poskrbelo za njegovo posvojitev. Danes je naš skoraj 11-letni Del že pravi starček, a še vedno junak. Verjeli ali ne, a že en dan, ko ga zaradi obveznosti ne vidim, je preveč!« je pripisala.

Lepo mu je postlano! (Foto: Facebook/Anja Bah Žibert)

V teh dneh pa je sodelovala tudi v dobrodelni dražbi, ki jo je organiziralo društvo Hrtji svet Slovenije; društvo si prizadeva poiskati nove in ljubeče domove odsluženim psom, pretežno pasme hrt, ki prihajajo večinoma iz zavetišč v Španiji in na Irskem. Z nakupom slike simpatičnega hrta je poslanka omogočila nakup hrane za zapuščene hrte, ki še vedno iščejo svoj dom.

Slika z dražbe (Foto: Facebook/Društvo Hrtji svet Slovenije)

Deli na omrežjih