19.2 C
Ljubljana
14. julija, 2024

(VIDEO) Pohod za življenje: med udeleženci so bili tudi znani obrazi, poglejte!

Deli na omrežjih

Včeraj se je v središču Ljubljane potekal Pohod za življenje, katerega cilj je spodbujanje veselja do življenja, ozaveščanja o nevarnostih splava ter sočutja z žrtvami splava – nerojenimi otroki ter njihovimi materami in očeti v stiskah. Zbralo se je okoli 500 ljudi, osrednji program je potekal na Prešernovem trgu. Videoposnetek si lahko ogledate spodaj.

Pohod za življenje (Foto: Matic Štojs Lomovšek)

Za letošnji Pohod za življenje so si po besedah voditeljice dogodka Urške Cankar Soares izbrali geslo, ki je sicer 17. člen Ustave RS: »Človekovo življenje je nedotakljivo.«

Aleš Primc in Urša Cankar Soares (Foto: Matic Štojs Lomovšek)

Dogodek se je začel z Zdravljico, ki so jo zapeli otroci, nastopili pa so tudi Vinko Cankar (nekdanji član skupine Čuki), Marko Nzobandora ter Nada Žgur s skupino Najstniki za življenje.

Vinko Cankar (Foto: Matic Štojs Lomovšek)

Udeležence sta med drugim nagovorila ljubljanski nadškof Stanislav Zore in Aleš Primc iz stranke Glas za otroke in družine.

Ljubljanski nadškof Stanislav Zore (Foto: Matic Štojs Lomovšek)

Shod so s svojo udeležbi podprli tudi poslanec SDS Branko Grims, poslanka NSi Tadeja Šuštar Zalar in prvi predsednik slovenske vlade Lojze Peterle.

Branko Grims (Foto: Matic Štojs Lomovšek)
Lojze Peterle (Foto: Matic Štojs Lomovšek)

Udeleženci so nosili balone in transparente s sporočili, kot so »Vsako življenje šteje«, »Hočem živeti!« in »Hvala, mama, za življenje«.

Pohod za življenje (Foto: Matic Štojs Lomovšek)

Hkrati s Pohodom za življenje pa je potekal tudi protishod nasprotnikov omejevanja pravice do splava, med katerimi je bila tudi poslanka Levice Nataša Sukič. Policisti so organizirano preprečili, da bi se skupini srečali.

Protishod so zadržali policisti. (Foto: Matic Štojs Lomovšek)

Na srečo se je vse mirno končalo, udeleženci obeh shodov so se mirno razšli.

 

 

 

Deli na omrežjih