24.3 C
Ljubljana
19. maja, 2024

(VIDEO) To morate videti! Primož Roglič in vse njegove majice: čisto nova ima poseben dodatek!

Deli na omrežjih

Slovenski kolesarski as Primož Roglič, olimpijski prvak v kronometru, je z ekipo Jumbo Visma (TJV) podaljšal pogodbo do leta 2025. V dresu TJV je od leta 2016 dosegel več kot 50 zmag, trikrat zapored je osvojil Vuelto, med njegovimi skalpi pa je tudi spomenik Liege-Bastonge-Liege.

Primož Roglič (Foto: Youtube/zajem zaslona)

»Res je lepo biti del tega moštva,« je dejal Primož in poudaril, da želi fizično in mentalno še vedno napredovati, kot vodja in kot oseba, TJV pa je pravo okolje za to. Športni direktor TJV Merijin Zeeman je dejal, da bo Primož še naprej imel glavno vlogo.

Ob tem so v TJV posneli simpatičen video, v katerem Primož obuja spomine na različne drese, ki jih je nosil, ter predstavi tudi najnovejšega za prihodnjo sezono. Tudi ta pa ima slovenski dodatek: zastavo na robovih ovratnika in rokavov.

»V vsakem od teh dresov je veliko spominov. Na to pozabiš, ker gre vse tako hitro. V nekaj letih zbereš neverjetne spomine, spomine za vse življenje,« pravi Primož v videu.

In spregovori o prvem dresu TJV, v katerem je spoznal, da se lahko tudi sam bori za zmage. »Zame je bilo to: vau.« Pa dres, v katerem je osvojil prvo etapo na Dirki po Franciji, dres državnega prvaka s Triglavom itd.

Primož Roglič (Foto: Youtube/zajem zaslona)

Primož ima sicer lepo navado, da na dirkah pogosto nosi majico vodilnega, roza, rumeno, rdečo.

Letošnje leto v videu povzame takole: »Spet sem zmagal na Vuelti, bil na olimpijskih igrah, okusil sem malo Dirke po Franciji; tu ni bilo tako, kot sem upal, a to je del športa, so vzponi in padci. Potrebuješ kar nekaj sreče.«

Pa čisto nov dres? »O tem, kaj se bo zgodilo v tem dresu, se bomo pogovarjali po sezoni. Vedno poskušamo malo zrasti in mislim, da pridobivamo izkušnje, tako kot vsi. Upam, da bomo te izkušnje lahko uporabili v svojo korist,« spregovori v imenu ekipe.

Napis na hrbtnem delu Primoževe nove majice TJV (Foto: YoutTube/zajem zaslona)

»Devet let, na to sem ponosen, zagotovo. Upam, da bom lahko dodal še eno, 10 je lepa številka. Kakor koli, fantastično,« še pravi Primož. »Greš iz dneva v dan, iz leta v leto. Veseli me, da bom tudi v prihodnjih letih dirkal v teh dresih.«

Video si lahko ogledate spodaj.

Deli na omrežjih