15.2 C
Ljubljana
21. maja, 2024

Žan Kranjec s srebrno olimpijsko medaljo! V dneh pred tekmo si jo je vizualiziral okrog vratu in zdaj jo ima!

Deli na omrežjih

Naš najboljši veleslalomist Žan Kranjec je včeraj na olimpijskih igrah v Pekingu osvojil srebrno medaljo, in to kako! V izjemno težkih pogojih se je z osmega mesta zavihtel tik pod vrh, boljši od njega je bil le Švicar Marc Odermatt. V drugi vožnji je bil Žan prepričljivo najboljši smučar na progi, uspelo mu je noro dobro dirkanje med količki!

Sanjska vožnja! (Foto: EPA)

Simpatični Žan ni mogel skriti radosti v svojih očeh. »To so bile neke moje sanje. V zadnjih dneh sem si predstavljal, kako bi bilo, če bi osvojil olimpijsko medaljo; poskušal sem si predstavljati občutke, čeprav nisem hotel preveč ‘zaplavati’, da ne bi pozabil na samo smučanje. In zdaj sem v tej situaciji in se počutim izjemno,« je povedal za Val 202 takoj po tem, ko si je na zmagovalnem odru okrog vratu obesil srebrno medaljo.

V olimpijski vasi so mu pripravili sprejem. (Foto: Facebook Slovenia Olympic Team)

V moškem alpskem smučanju je to prva slovenska olimpijska medalja po dolgih 28 letih; Jure Košir je bronasto medaljo osvojil na OI v Lillehammerju leta 1994. Prvi Slovenec z olimpijsko medaljo pa je Jure Franko, ki je srebro osvojil leta 1984 OI v Sarajevu.

Čestitke, Žan!

 

Deli na omrežjih