20.2 C
Ljubljana
24. julija, 2024

Zlati krog s Primožem Rogličem: če to ni ena najbolj posrečenih fotografij!

Deli na omrežjih

Včeraj se je na Štajerskem odvil dobrodelni dogodek slovenskega šampiona Primoža Rogliča, ki je s svojimi navijači kolesaril od Maribora do Ptuja in nazaj, čeprav je ‘na bolniški’: ni si še popolnoma opomogel od hudega padca na Vuelti, danes pa ga čaka zahtevna operacija rame.

A vseeno je z veliko dobre volje kolesaril s podporniki in se družil z ljudmi. Po vsej trasi so peloton z njim na čelu pozdravljali tudi številni domačini. Povsod, kjer se je ustavil, še zlasti pa na Trgu Leona Štuklja v Mariboru, kjer je potekala tudi dražba za njegovo fundacijo, so se ljudje zgrinjali okoli njega in poskušali dobiti selfi ali avtogram.

(Foto: Facebook/Folklorna skupina Bolnišnica Ptuj)

Posebno presenečenje pa so mu pripravili na Ptuju – tam ga je pričakala Folklorna skupina Bolnišnica Ptuj, ki mu je tudi zaplesala.

(Foto: Facebook/Folklorna skupina Bolnišnica Ptuj)

Kolesarjenja z Rogličem se je v zameno za dobrodelni prispevek, ki bo namenjen najmlajšim (predvsem za nakup koles in čelad), lahko odeležilo le omejeno število ljudi (okoli 200). Toda šampion je pred nekaj dnevi sporočil, da bo v prihodnosti še veliko priložnosti za kolesarjenjem z njim.

Danes pa mu bo predsednik Borut Pahor na posebni slovesnosti v predsedniški palači v Ljubljani vročil državno odlikovanje: zlati red za zasluge za izjemne športne dosežke, uveljavljanje Slovenije na svetovnem športnem prizorišču in navdih ljudem.

 

Deli na omrežjih