23.4 C
Ljubljana
27. maja, 2024

Zmagovalec kviza »Slovenija, moja država« je Jošt Polc!

Deli na omrežjih

Nova24TV je uspešno končala kviz »Slovenija, moja država«. V finalno oddajo so se uvrstili Luka Urbančič, David Vazzaz Pličanič, Larisa Demšar in Jošt Polc. Tokrat jih je čakalo 30 vprašanj o zgodovini Slovenije. Zmagovalec je postal Jošt Polc, ki je v napetih trenutkih ohranil malce več zbranosti pred drugouvrščeno Lariso Demšar.

Z leve: Luka Urbančič, David Vazzaz Pličanič, Larisa Demšar in zmagovalec Jošt Poljč (Foto: Nova24TV)

Ob 30. obletnici slovenske samostojnosti je Nova24TV pripravila kviz o zgodovini naše države Slovenija moja država. Kviz je bil pripravljen z Združenjem vrednot slovenske osamosvojitve (VSO) in pisarno evropskega poslanca dr. Milana Zvera. Tudi z njegovo pomočjo bo deset otrok (vsi polfinalisti plus dva) šlo na izlet v Evropski parlament, kjer se bodo srečali tudi z drugimi slovenskimi evroposlanci.

Pavle Ravnohrib (Foto: STA / Tamino Petelinšek)

Kviz je zelo preprost. V vsaki oddaji so nastopili štirje tekmovalci. V začetku so imeli deset vprašanj, kjer so imeli možnost odgovoriti na enega izmed štirih ponujenih odgovorov. Po desetih vprašanjih sta ostala še dva tekmovalca, ki sta odgovarjala še na pet vprašanj. Podobno je bilo v polfinalnih oddajah, le da sta se na koncu v finalno oddajo uvrstila dva najboljša tekmovalca.

Slavil Jošt Polc pred Lariso Demšar
Na slavnostni dan, ob 30. obletnici slovenske samostojnosti, je potekala finalna oddaja. Voditelj  mladinskega kviza Pavle Ravnohrib je pozdravil finaliste kviza. Največ znanja so pokazali Luka Urbančič, David Vazzaz Pličanič, Larisa Demšar in Jošt Polc. Tokrat jih je čakal maratonski spopad.

Odgovoriti so morali na 30 vprašanj. Vprašanja so bila razdeljena na dva sklopa. Najprej so tekmovalci odgovarjali na 15 vprašanj s štirimi možnimi odgovori, nato so morali na preostalih 15 vprašanj sami najti odgovore. Kviz sta tudi tokrat spremljala poslanka DZ Mojca Škrinjar in profesor Jurij Pavel Emeršič. Poleg profesorja Emeršiča sta bila snovalca vsebine še Janez Globočnik in direktor Nova24TV Boris Tomašič.

Po napetem boju je na koncu slavil Jošt Polc. Zmagovalcu iskreno čestitamo.

 

Deli na omrežjih