24.5 C
Ljubljana
20. maja, 2024

Ganjena Tina Maze po premieri filma 30 vrhov za 30 let Samostojne Slovenije: »Uživali boste!«

Deli na omrežjih

V sredo se je v Cankarjevem domu odvila premiera dokumentarno-igranega filma 30 vrhov za 30 let samostojne Slovenije, ki ga je Urad vlade za komuniciranje pripravil v sodelovanju s Studiem Sipoš.

Premiera (Foto: Facebook/Tina Maze)

Povabljeni so bili sodelujoči pri filmu in nekaj visokih gostov, bo pa film prej ko slej na ogled tudi na naših TV-ekranih.

Nekdanja vrhunska smučarka Tina Maze je po ogledu filma na družbenih omrežjih zapisala, da je ponovno ugotovila, kako lepo domovino imamo.

30 vrhov za 30 let samostojne Slovenije (Foto: Facebook/Tina Maze)

»Nasmejala sem se glavnemu igralcu filma, ki odkrito razmislja o politiki in domovini. Na svoji poti po vrhovih spoznava slovensko osamosvojitveno zgodovino in občuduje naravo. Veseli me, da sem poleg drugih, kot so Marija in Andrej Štremfelj, Viki Grošelj, Avseniki, France Urbanija idr., v njem nastopila tudi sama. Upam, da si ga boste lahko ogledali tudi sami. Uživali boste,« je prepričana Tina.

Dodala je še: »Ponovno, čeprav ga nisem videla prvič, pa me je ‘zadel’ predfilm večera, Zdravljica režiserja Mitja Okorna. Stežka sem zadrzevala solze čiste iskrenosti ob poslušanju slovenske himne. Slovenija naša, radi te imamo! Pazimo nase in nanjo.«

Deli na omrežjih